Skip to content
Ervaren allround DJ uit Amsterdam en Utrecht voor bruiloft, verjaardag of personeelsfeest - Muziek op maat voor elk feest!

17 mei 2014
Dit weekend kun je wel het begin van het bruiloftseizoen noemen. Vanwege de kans op mooi weer is de beste tijd om te trouwen toch van mei tot en met september. Na diverse andere feestjes tijdens de afgelopen paar maanden, heb ik dit weekend twee zeer uiteenlopende bruiloftoptredens op rij. Een uitstekend moment om mij weer eens te realiseren dat ik als muziekliefhebber het mooiste beroep ter wereld heb.

Op het moment dat ik dit schrijf, had ik gisteravond een optreden bij beachclub De Staat in Den Haag. De trouwceremonie was om 20.00 uur in de feestzaal, waarbij familie en vrienden uitkeken op de zee met een strakblauwe lucht er boven. Daarna was er gelegenheid tot feliciteren en kon ik de sfeer bepalen met rustige nummers van oa. Paolo Nutini, Spinvis, Temptations en wat relaxede disco en andere ritmes die de benen alvast konden laten wennen aan wat komen ging. Daarna was iedereen helemaal in de stemming om los te gaan. Het bruidspaar had tijdens het voorgesprek een half jaar eerder te kennen gegeven de voorkeur te geven aan hiphop, soul, electropop, ‘Seattle rock’, minimal house en een happy hardcore nummertje om het af te toppen. Niet bepaald alledaags en voor mij heerlijk om voor te bereiden. De dagen ervoor dompel ik me dan onder in die muziek, zodat ik helemaal in kan tunen op de wensen van het bruidspaar. Dat is eigenlijk de essentie van wat ik doe en het voelt na al die jaren nog steeds fantastisch om te doen.

Gelukkig bleken de andere feestvierders ook overweg te kunnen met Can’t Hold Us van Macklemore als opener, de Royal T-remix van de huidige top 10-hit My Love van Route 94, een discoblokje met Brothers Johnson en Donna Summer en Lithium van Nirvana. En toen ik op verzoek Luv U More van Paul Elstak erin knalde, stormden zelfs de rokers weer naar binnen. Als het bruidspaar dan op het einde van de avond nog één keer goed los gaat, weet je dat je het goed gedaan hebt. Helemaal als de bruidegom met zijn stropdas op half zeven naar je toe komt om te zeggen dat je het super gedaan hebt.
Terwijl ik dit schrijf, dompel ik me onder in de muziek voor vanavond: een bruiloft in Studio Westpoort in Amsterdam van twee vijftigers met een voorkeur voor sixties pop, seventies rock, eighties classics, disco en reggae. Heerlijk om vergeten nummers van Sonny & Cher, CCR en Gregory Isaacs te herontdekken. En omdat ik zelf muzikaal ben opgegroeid in de jaren ’80 heb ik nu al zin om Tears for Fears, Pet Shop Boys, Chris Isaak en een oudje van UB40 te mogen draaien. Maar als iedereen voor mijn neus meegalmt met You’ve Lost That Loving Feeling zal ik een grijns ook niet kunnen onderdrukken. Ik neem trouwens aan dat het bruidspaar dat nummer niet vanwege de tekst heeft aangevraagd.
Morgen (zondag) is het een totaal ander verhaal. Dan trek ik mijn meest zomerse shirt uit de kast, zet mijn zonnebril op en fiets ik naar cafe-restaurant Noorderlicht op het NDSM-terrein in Amsterdam. Dan mag ik de mensen die op het terras van de zon zitten te genieten verwennen met mijn eigen keuze van oude en nieuwe muziek: afro, dub, soul, blues, vergeten jaren ’70 hitjes en wat Neil Young en Blind Faith als het kampvuur wordt aangestoken. En mijn recente ontdekkingen op 3voor12, want nieuwe muziek is uiteindelijk de zuurstof van elke dj én muziekliefhebber.

Back To Top