Skip to content
Ervaren allround DJ uit Amsterdam en Utrecht voor bruiloft, verjaardag of personeelsfeest - Muziek op maat voor elk feest!

DJ VOOR JULLIE PERSONEELSFEEST

Jullie kijken nu rond op de website van een allround DJ. Daarom houden jullie waarschijnlijk van dansen en moet het personeelsfeest een goed dansfeest worden. Ik vind het heel dankbaar werk om daaraan mee te werken. Daarbij sta ik met mijn schat aan ervaring geheel tot jullie dienst. Ik draai dan ook de muziek die júllie willen horen, want het is júllie personeelsfeest.
Hieronder worden al jullie vragen beantwoord, zodat jullie alle informatie overzichtelijk op een rijtje hebben. Mail gerust als jullie nog andere vragen hebben en gebruik het contactformulier om een vrijblijvende offerte en kennismakingsgesprek aan te vragen.

ERVARING ALS DJ OP PERSONEELSFEESTEN

Hoeveel ervaring heb je met het draaien op personeelsfeesten?

 • Sinds 2010 heb ik per jaar gemiddeld op vijf personeelsfeesten gedraaid. Daarnaast draai ik op zo’n 30 bruiloften per jaar.

Heb je referenties van bedrijven en organisaties waarvoor je op het personeelsfeest gedraaid hebt?

 • De afgelopen jaren heb ik mogen draaien op personeelsfeesten van uiteenlopende bedrijven als het NRC, OBA (Bibliotheek Amsterdam), Procter & Gamble, Randstad, Allen & Overy, Credit Europe, Hogeschool Holland, CPNB (Boekenbal) en diverse kleine organisaties in Amsterdam en Utrecht. Op de pagina met referenties en bij mijn vermelding op Google Maps kun je enkele recente ervaringen met dj Feetback lezen.

Is er beeldmateriaal beschikbaar van eerdere optredens ter referentie?

 • Beeldmateriaal is helaas niet beschikbaar, onder andere omdat het heel lastig is om goede beeldkwaliteit te verkrijgen. Bovendien verzorg ik de muziek op maat voor de opdrachtgever. Momentopnames uit feesten hebben voor andere mensen daarom vaak een andere betekenis.
 • Wel maak ik elk jaar een promo-mix van een uur. Deze zijn te beluisteren op mijn Mixcloud pagina. Onthoud wel: als er nummers tussen zitten die jullie niet leuk vinden, zal ik die op jullie feest niet draaien.

Kunnen we eens langskomen als je in het openbaar draait?

 • Dat is lastig, want ik draai bijna niet meer in het openbaar.

Heb je ervaring op personeelsfeesten met veel verschillende nationaliteiten?

 • Jazeker, heel veel zelfs! Ik draai regelmatig als DJ op bruiloften van Nederlanders die trouwen met iemand uit het buitenland, waarbij dus veel mensen uit andere landen aanwezig zijn. Daarnaast werken bij de bedrijven waarvoor ik gedraaid heb vaak mensen uit verschillende landen en met diverse culturele achtergronden. Omdat ik vroeger veel wereldmuziek draaide, kan ik daar makkelijke een mooie muzikale invulling aan geven.

(tekst gaat verder onder de foto)

Allround DJ Feetback uit Amsterdam en Utrecht
DJ Feetback draait de muziek die júllie willen horen. Foto: jantinemessing.com

TARIEF EN APPARATUUR

Hoeveel kost het optreden van een DJ op een personeelsfeest?

 • Voor vier uur draaien op een feest in Amsterdam of Utrecht zonder apparatuur voor licht en geluid reken ik meestal tussen € 650,- en € 850,-, exclusief 9% btw en inclusief mijn eigen dj-apparatuur (laptop en controller). Ik laat het tarief meestal afhangen van de grootte van de organisatie. Kleine non-profit organisaties betalen minder dan grote bedrijven met winstoogmerk.
 • Met mijn eigen apparatuur voor licht en geluid kost vier draaien in Amsterdam of Utrecht meestal tussen € 750,- en € 950,-. Dit is exclusief 9% btw en inclusief twee actieve speakers (JBL, met ingebouwde versterker), een statief met vier discolampen, twee extra lichteffecten, dj-apparatuur in de vorm van laptop en controller, transport, opbouw, afbouw en verzekering. Ik beschik alleen niet over een dj-meubel, maar gebruik meestal een tafel van de locatie, die ik afdek met een zwart doek.
  Deze apparatuur is uitstekend geschikt voor een dansfeest tot 125 personen.

Kun je ook langer draaien dan vier uur?

 • Ja hoor, dat komt vaak voor; zeker als het feest vooraf gegaan wordt door een receptie of diner. Daarvoor kan ik als lounge-DJ de achtergrondmuziek verzorgen. Tarief is dan € 75,- per half uur extra. Als het dansfeest langer dan vier uur duurt, reken ik € 100,- per half uur extra. Zeven uur draaien is voor een allround-DJ wel het maximum.

Is het mogelijk om een feest te geven bij ons op kantoor?

 • Jazeker! Zeker als het een relatief klein feest is (tot 125 mensen) kan ik zelf voor goed geluid en discolicht zorgen.

Kun je ook een mooi dj-meubel of extra licht en/of geluid inhuren?

 • Jazeker. Ik werk daarvoor samen met professionele verhuurpartners. Laat me weten wat jullie wensen zijn en ik zal hen vragen voor een aanvullende offerte. Dit geldt ook als jullie meer dan 125 mensen verwachten of verder weg van Amsterdam of Utrecht een feest geven.

Treed je wel eens op met een saxofonist of andere muzikanten?

 • Ik doe dit liever niet meer. De reden: op een personeelsfeest werkt herkenbare top 40 muziek het best (vanwege de uiteenlopende leeftijden en muzikale voorkeuren). Meestal is dat muziek waar een saxofoon niet veel aan toe kan voegen. De sax komt volgens mij beter tot zijn recht bij strakke beats en instrumentale dance.

BAND of ALLROUND DJ op ons personeelsfeest? Wat zou jij adviseren?

  Ik ga hier natuurlijk niet verkondigen dat je beter een live band kunt boeken voor jullie feest. Het is wel goed om te weten wat de belangrijkste nadelen daarvan zijn:

 • Ten eerste is een band een flink stuk duurder. Er zijn al gauw zes bandleden (naast drums, gitaar en bas vaak ook sax, keyboard, zanger én zangeres), die ook allemaal met een redelijk gage naar huis willen gaan. Daarnaast is er heel wat nodig op technisch gebied (microfoons, monitorspeakers, mixtafel, geluidsman etc). Bands kunnen daar misschien zelf voor zorgen, maar het drijft de prijs wel op.
 • Een band zal maximaal 3 of 4 sets van 30 á 45 minuten spelen. Dat is dus maximaal drie uur en daarmee vul je geen volledige feestavond. Bovendien vallen er pauzes, waarin toch ook muziek te horen moet zijn.
 • De praktijk leert dat er zeker aan het begin van de avond veel wordt gekletst. Dat is helemaal prima, maar dan is het fijn dat een DJ zijn volume kan aanpassen. Voor een band zal dat lastig zijn.
 • Een band heeft een bepaald repertoire ingestudeerd en zal daar niet veel van kunnen afwijken. Daarnaast moet ik de eerste band nog tegenkomen die niet alleen nummers van Elvis Presley, Earth Wind & Fire en Backstreet Boys speelt, maar ook bijvoorbeeld Sean Paul, Underworld, Paul Elstak én een strakke versie van de laatste (Spaanstalige) reggaeton-hit.

DE MUZIEK VOOR HET PERSONEELSFEEST

Welke muziek draait DJ Feetback op een personeelsfeest?

 • Meest gevraagd zijn goede én foute jaren ’90 hits, dance van de afgelopen 30 jaar en pop en disco uit de 70’s en 80’s. Herkenbaarheid en variatie zijn heel belangrijk.

Daarnaast zijn er nog vele specifieke stijlen die op jullie verzoek ook deel uit kunnen maken van de avond, zoals:

 • Wereldmuziek, zoals latin, reggaeton, salsa, Surinaams, Afrikaans en Balkan beats
 • R&B en hiphop van vroeger en nu
 • Happy hardcore
 • Nederlandstalig
 • Themafeest? Goed idee en altijd gezellig!

Kun je ook achtergrondmuziek draaien tijdens receptie of diner?

 • Ooit begon ik als lounge en chillout-dj. Daarom vind ik het ook leuk om tijdens diner en/of receptie alvast de sfeer naar jullie hand te zetten, voordat het feest echt begint. Ook op nieuwjaarsborrels en zakelijke evenementen is de achtergrondmuziek sfeerbepalend. Ik zorg er graag voor dat iedereen het – vaak onbewust – naar de zin heeft.
  Met deze lounge-mix kun je alvast in de stemming komen.

Hoe belangrijk is onze muzikale input voor het personeelsfeest?

 • Over het algemeen draait een DJ op een personeelsfeest heel gevarieerd. Dit komt door de uiteenlopende leeftijden en muzikale voorkeuren. Het is wel belangrijk dat jullie als opdrachtgever de rode draden aangeven in termen van decennia en genres. En natuurlijk wat jullie absoluut niet willen horen op jullie eigen feest!
 • Als jullie willen, kunnen jullie een playlist maken met zo’n 20 nummers die jullie graag willen horen. Daarvan maak ik een playlist in mijn laptop, maar daarnaast maak ik ook een playlist met nummers die daarop aansluiten. Dan ga ik de avond in met zo’n 10 uur aan muziek die ik heb voorbereid. En dan begint het echte DJ-werk: ik kijk hoe de mensen reageren en probeer de flow vast te houden. Dat doe ik door te mixen en goede overgangen te creëren, maar ook door continue na te denken over de volgorde van nummers.

Mogen onze gasten verzoekjes aanvragen op de avond zelf?

 • Het is jullie eigen feest, dus logisch dat collega’s de dj om favoriete nummers vragen. In principe probeer ik voor elk nummer het meest geschikte moment te vinden. Dus iemand die aan het begin van de avond vraagt om stevige rock of happy hardcore zal een paar uurtjes geduld moeten hebben.

SERVICEGEBIED EN BRUILOFTLOCATIES
Draai je als DJ op personeelsfeesten door het hele land?

 • In principe wel. Voor optredens verder weg van Amsterdam en Utrecht (waar ik woon) werk ik meestal samen met vaste verhuurpartners die de apparatuur voor licht en geluid kunnen plaatsen.

Heb je vaste locaties waar je draait?

 • Er zijn locaties die mij graag aanbevelen en waar ik dus vaker draai. Dit zijn in Amsterdam Huize Frankendael, De Hortus, Rijk van de Keizer, Haddock, Westerliefde, Veerhuis aan het IJ, The Grand en HLMS. En in Utrecht de Oudaen en de Rechtbank.

Neem je van tevoren contact op met de locatie?

 • Jawel, want het is belangrijk van tevoren de logistiek te bespreken en op de hoogte te zijn van de regels en eventuele geluidslimiet van de locatie. Meestal bel ik in de week voor het feest even met de contactpersoon. Ook check ik dan of de begin- en eindtijd overeenkomen met wat ik met de opdrachtgevers heb afgesproken.

OP DE AVOND VAN HET PERSONEELSFEEST ZELF

Hoe laat arriveer je en hoe lang heb je nodig voor de opbouw en afbouw?

 • Als ik met mijn eigen speakers en disco-verlichting draai ben ik in 25 minuten opgebouwd en klaar om te beginnen. Ik arriveer dan een uur voor de start van mijn optreden.
  Als alle apparatuur klaar staat voor gebruik, arriveer ik ongeveer een half uur van tevoren en ben ik in 5 minuten startklaar. Na afloop bouw ik in 15 minuten alles weer af.

Wat gebeurt er als je onverhoopt ziek bent?

 • Dan is het natuurlijk mijn verantwoording om een geschikte allround DJ als vervanger te vinden. Ik heb een groepsapp aangemaakt met acht goede allround DJ’s met veel ervaring op bruiloften en personeelsfeesten. Indien nodig, kan ik die met één bericht snel bereiken.

Gebruik je de microfoon tijdens het draaien?

 • Ik ben geen DJ die de hele avond aan elkaar praat. Het is niet mijn stijl om nummers aan te kondigen of de gasten op te jutten. Mijn microfoon kan uiteraard gebruikt worden voor een speech. In overleg met de bar kondig ik ook wel eens de laatste ronde aan en de laatste plaat zal ik ook aankondigen.

Hoeveel decibel is het volume tijdens een feestavond?

 • Uiteraard houd ik er rekening mee als een locatie een geluidslimiet heeft. Meestal is dat 90 decibel, maar in een enkel geval is dat slechts 80 decibel.
 • Tijdens de inloop, als er vooral gepraat wordt, staat de muziek meestal rond de 80 decibel.
  Zodra er gedanst gaat worden, schroef ik het volume op naar rond de 92 decibel. Dat is voor een groep van rond de 100 personen meestal zeer geschikt. Wie wil dansen staat natuurlijk dichter bij de speakers. Wie wil praten staat verder weg waar het volume lager is.

Neem je pauzes tijdens het draaien?

 • Nee, ik heb veel ervaring met DJ-sets van langer dan vier uur, dus ik houd het makkelijk vol.

Wat eet en drink je tijdens een optreden?

 • Ik begin meestal met een thee of koffie verkeerd. Daarna drink ik water, een sapje of ijsthee om uiteindelijk via een alcoholvrij biertje hooguit twee gewone biertjes te drinken.
 • Indien mijn optreden voor 19.00 uur begint eet ik graag een personeelsmaaltijd. Tijdens een lange avond draaien lust ik af en toe wel een hapje van de schalen die rondgaan.

BOEKINGSPROCES VOOR EEN PERSONEELSFEEST

Kunnen we op je website zien of je beschikbaar bent op de datum van ons feest?

 • Nee, er is geen kalender die realtime wordt bijgehouden. De beste manier om snel te weten te komen of ik beschikbaar ben is mij een aanvraag sturen met de datum en informatie over het feest. Dan laat ik zo snel mogelijk weten of ik beschikbaar ben. Zo ja, stuur ik direct de offerte mee.

Hoe ziet de timeline er uit voor het boeken van dj Feetback voor ons personeelsfeest?

• Jullie vragen een vrijblijvende offerte aan, telefonisch (06-28765250) of via de contactpagina.
• Ik mail de offerte binnen 24 uur
• Als de offerte bevalt, kunnen we telefonisch of via Zoom afspreken – nog steeds vrijblijvend – voor een kennismakingsgesprek. We bespreken dan vooral de muziek, de apparatuur en de tijdsplanning van de avond. .
• Na het gesprek houd ik de datum twee weken in optie voor jullie
• Als jullie positief reageren op mijn optie, zet ik de bevestiging op de mail met alle details, zoals de afgesproken prijs, draaitijden, adres van de locatie en de eventuele apparatuur. Ik stuur dan ook een factuur mee voor de aanbetaling plus de algemene voorwaarden. Je ziet het: een DJ boeken is best eenvoudig.
• Twee weken voor het feest sturen jullie mij – als jullie dat willen – een lijstje met ongeveer 20 titels en artiesten die jullie graag willen horen (als houvast voor mijn voorbereiding). We kunnen dan ook de laatste details doornemen
• Jullie kunnen mij in de aanloop naar het feest altijd mailen of bellen met vragen.

Tenslotte

Ik heb gelukkig van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Dit betekent dat ik van én voor het dj’en leef en elk optreden professioneel voorbereid. Dat begint met het eerste contact per mail of telefoon en loopt door tot en met het feest zelf. Dan heb ik jullie muzikale wensen in het achterhoofd en denk ik bij elk nummer heel goed na of dat het beste nummer is om te draaien op dat specifieke moment. Zo zijn de 9.8 bij The Perfect Wedding en 5.0 op Google Maps tot stand gekomen en daar ben ik bijzonder trots op.

Ik zie er naar uit samen de muziek voor jullie personeelsfeest te bespreken!

Personeelsfeest Allround DJ Feetback uit Amsterdam met lichtshow
In samenwerking met mijn vaste verhuurpartners is alles mogelijk op het gebied van licht en geluid.
Back To Top