Skip to content
Ervaren allround DJ uit Amsterdam en Utrecht voor bruiloft, verjaardag of personeelsfeest - Muziek op maat voor elk feest!

DJ VOOR JULLIE HUWELIJK

Jullie trouwerij moet natuurlijk eindigen met het perfecte feest samen met familie, vrienden en collega’s. Omdat jullie nu op de website van een bruiloft dj rondkijken, houden jullie zelf waarschijnlijk van dansen. Dan ben ik jullie als bruiloft dj graag van dienst. Omdat ik al op honderden bruiloften gedraaid heb, weet ik heel goed hoe ik iedereen de dansvloer op kan krijgen én daar kan houden.

Hieronder worden al jullie vragen beantwoord, zodat jullie alle informatie overzichtelijk op een rijtje hebben. Mail gerust als jullie nog andere vragen hebben en gebruik het contactformulier om een vrijblijvende offerte en kennismakingsgesprek aan te vragen.

ERVARING ALS BRUILOFT DJ

Hoeveel ervaring heb je met het draaien op bruiloften?

 • Sinds 2010 heb ik op minstens 400 bruiloften gedraaid. Meestal draai ik op zo’n 30 bruiloften per jaar.

Heb je referenties van andere bruidsparen?

 • Ik vraag bruidsparen achteraf een recensie te plaatsen op The Perfect Wedding. Na zo’n 140 posts is het gemiddelde waarderingscijfer 9.8. Op Google Maps staan vooral reacties na optredens op personeelsfeesten en verjaardagen. Daar is de waardering de maximale 5.0 na zo’n 40 reacties. Je kunt alle referenties lezen op deze pagina.

Heb je filmpjes of opnames van eerdere optredens?

 • Filmpjes zijn niet beschikbaar, onder andere omdat het heel lastig is om goede beeldkwaliteit te verkrijgen. Bovendien zijn de feesten waarop ik draai heel persoonlijk. Momentopnames daaruit hebben voor andere mensen vaak een andere betekenis.
 • Wel maak ik elk jaar een promo-mix van een uur. Deze zijn te beluisteren op mijn Mixcloud pagina. Onthoud wel: als er nummers tussen zitten die jullie niet leuk vinden, zal ik die op jullie feest niet draaien.

Kunnen we eens langskomen als je in het openbaar draait?

 • Dat is lastig, want ik draai bijna niet meer in het openbaar. Toevallig draai ik vrijdag 5 april 2024 op een dansavond in de Nieuwe KHL in Amsterdam (20.30-1.00u). De muziek zal hier wel redelijk alternatief zijn. Stuur me gerust een berichtje als jullie willen langskomen, dan kan ik kijken wat ik kan regelen 😉

Heb je ervaring met internationale bruiloften?

 • Jazeker, heel veel zelfs! Ik draai regelmatig als DJ op bruiloften van Nederlanders die trouwen met iemand uit het buitenland en ik vind dat ook heel leuk om te doen. Specifieke nummers worden dan vaak aangedragen door het bruidspaar. Als ik nummers nog niet ken, ga ik ze bestuderen, zodat ik per nummer kan bepalen wat het beste moment is om het te draaien. Het werkt het beste om die nummers af te wisselen met bekendere ‘Westerse’ nummers.
 • Onderaan op deze pagina staat een lijst van landen waar ik als bruiloft-DJ ervaring mee heb.
 • Ik heb ook veel ervaring met zogenaamde ‘destination weddings’, bruiloften van twee mensen uit het buitenland, die in Nederland trouwen en alle gasten hierheen laten komen.
 • Als jullie in het buitenland trouwen, kom ik graag daarheen om de muziek op jullie receptie en dansfeest te verzorgen. Mits het natuurlijk past in mijn agenda.

(tekst gaat verder onder de foto)

Bruiloft DJ Feetback uit Amsterdam en Utrecht
DJ Feetback draait de muziek die júllie willen horen. Foto: jantinemessing.com

TARIEF EN APPARATUUR

Hoeveel kost het optreden van een bruiloft DJ?

 • Ik geef sowieso korting voor doordeweekse dagen en de periode oktober tot en met april, omdat dat voor een bruiloft DJ een minder drukke periode is.
 • Vier uur draaien op een vrijdag of zaterdag van mei tot en met september in Amsterdam of Utrecht zonder apparatuur voor licht en geluid kost meestal tussen € 550,- en € 675,-, inclusief 9% btw en mijn eigen dj-apparatuur (laptop en controller).
 • Met apparatuur voor licht en geluid kost het in Amsterdam of Utrecht meestal tussen € 650,- en € 775,-. Dit is inclusief 9% btw, twee actieve speakers (JBL of RCF, met ingebouwde versterker), een statief met vier discolampen, twee extra lichteffecten, dj-apparatuur in de vorm van laptop en controller, transport, opbouw, afbouw en verzekering. Ik beschik alleen niet over een dj-meubel, maar gebruik meestal een tafel van de locatie, die ik afdek met een zwart doek.
  Deze apparatuur is uitstekend geschikt voor een dansfeest tot 125 personen.

Kun je ook langer draaien dan vier uur?

 • Geen enkel probleem. Ik draai ook vaak als lounge-DJ achtergrondmuziek tijdens recepties en diners. Dan reken ik € 50,- per half uur extra. Als het dansfeest langer dan vier uur duurt, reken ik € 75,- per half uur extra. Zeven uur draaien is voor een bruiloft-DJ wel het maximum.

Kun je ook een mooi dj-meubel of extra licht en/of geluid inhuren?

 • Jazeker. Ik werk regelmatig samen met professionele verhuurpartners. Als jullie specifieke wensen hebben of meer dan 125 mensen verwachten of verder weg van Amsterdam of Utrecht een feest geven, kan ik hen inschakelen.

Treed je wel eens op met een saxofonist of andere muzikanten?

 • Ik heb wel een aantal keer met een saxofonist opgetreden, maar eerlijk gezegd doe ik dit liever niet meer. Voornaamste reden is het repertoire: op een bruiloft werkt herkenbare top 40 muziek het best. Meestal is dat muziek waar een saxofoon niet veel aan toe kan voegen. De sax komt beter tot zijn recht bij strakke beats en instrumentale dance en persoonlijk vind ik de dynamiek daarvan niet goed werken op een bruiloft.

Is een Stille Disco geschikt voor een bruiloftsfeest?

 • Op sommige locaties mag na 23.00 uur geen harde muziek meer gedraaid worden. Dan is een Stille Disco (of Koptelefoondisco) zeker een uitkomst. Dit heb ik al een paar keer mogen doen en is echt superleuk. Het is technisch ook best eenvoudig. De benodigde zenderkast en koptelefoons kunnen op diverse plekken worden ingehuurd.
 • Stille Disco werkt wel het best als het feest echt op gang is gekomen. Tijdens de inloop en aan het begin van de avond wordt er meestal nog veel bijgepraat en dan heeft het eigenlijk geen zin. Dan zou ik wel op lager volume achtergrondmuziek over gewone speakers kunnen draaien.

BAND of BRUILOFT DJ op onze bruiloft? Wat zou jij adviseren?

  Ik ga hier natuurlijk niet verkondigen dat je beter een live band kunt boeken voor jullie feest. Het is wel goed om te weten wat de belangrijkste nadelen daarvan zijn:

 • Ten eerste is een band een flink stuk duurder. Er zijn al gauw zes bandleden (naast drums, gitaar en bas vaak ook sax, keyboard, zanger én zangeres), die ook allemaal met een redelijk gage naar huis willen gaan. Daarnaast is er heel wat nodig op technisch gebied (microfoons, monitorspeakers, mixtafel, geluidsman etc). Bands kunnen daar misschien zelf voor zorgen, maar het drijft de prijs wel op.
 • Een band zal maximaal 3 of 4 sets van 30 á 45 minuten spelen. Dat is dus maximaal drie uur en daarmee vul je geen volledige feestavond. Bovendien vallen er pauzes, waarin toch ook muziek te horen moet zijn.
 • De praktijk leert dat op een bruiloft veel vrienden en familie komen die elkaar lang niet gezien hebben. Zeker aan het begin van de avond wordt er daarom veel gekletst. Dan is het fijn dat een bruiloft-DJ zijn volume kan aanpassen. Voor een band zal dat lastig zijn.
 • Een band heeft een bepaald repertoire ingestudeerd en zal daar niet veel van kunnen afwijken. Daarnaast moet ik de eerste band nog tegenkomen die niet alleen nummers van Elvis Presley, Earth Wind & Fire en Backstreet Boys speelt, maar ook bijvoorbeeld Sean Paul, Underworld, Paul Elstak én een strakke versie van de laatste (Spaanstalige) reggaeton-hit.

DE MUZIEK VOOR DE BRUILOFT

Welke muziek draait DJ Feetback op een bruiloft?

 • Meest gevraagd zijn goede én foute jaren ’90 hits, dance van de afgelopen 30 jaar en pop en disco uit de 70’s en 80’s. Daarnaast werken oude soul en rock & roll vaak goed in het begin om de ouders en grootouders de dansvloer op te krijgen.

Daarnaast zijn er nog vele specifieke stijlen die op jullie verzoek ook deel uit kunnen maken van de avond:

 • Classic rock uit de 70’s, 80’s & 90’s
 • Wereldmuziek, zoals latin, reggaeton, salsa, Surinaams, Afrikaans en Balkan beats
 • R&B en hiphop van vroeger en nu
 • Happy hardcore, hardstyle
 • Alternatieve rock, new wave en post-punk
 • Nederlandstalig
 • Stijldansen (quickstep, rumba, chacha, wals etc)

Hoe belangrijk is onze muzikale input voor het feest?

 • Over het algemeen draait een bruiloft-DJ heel gevarieerd. Dit komt door de uiteenlopende leeftijden en muzikale voorkeuren. Het is wel belangrijk dat het bruidspaar de rode draden aangeeft in termen van decennia en genres. En natuurlijk wat zij absoluut niet willen horen op hun eigen feest!
 • Daarnaast ontvang ik graag een playlist met zo’n 20 nummers die jullie graag willen horen. Daarvan maak ik een playlist in mijn laptop, maar daarnaast maak ik ook een playlist met nummers die daarop aansluiten. Dan ga ik de avond in met zo’n 10 uur aan muziek die ik heb voorbereid. En dan begint het echte DJ-werk: ik kijk hoe de mensen reageren en probeer de flow vast te houden. Dat doe ik door te mixen en goede overgangen te creëren, maar ook door continue na te denken over de volgorde van nummers.

Mogen onze gasten verzoekjes aanvragen op de avond zelf?

 • Verzoekjes op de avond zelf zijn heel gebruikelijk en zeker ook welkom. Daarbij houd ik rekening met de wensen van het bruidspaar. In principe probeer ik voor elk nummer het meest geschikte moment te vinden. Dus iemand die aan het begin van de avond vraagt om Nirvana of Paul Elstak zal een paar uurtjes geduld moeten hebben. En als jullie hebben aangegeven dat jullie die niet willen horen, draai ik ze dus niet.

(tekst gaat verder onder de foto)

Bruiloft DJ Rijk van de Keizer Amsterdam
DJ Feetback heeft al vaak op bruiloften bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam gedraaid. Foto: Martijn Roos

SERVICEGEBIED EN BRUILOFTLOCATIES

Draai je als bruiloft-DJ door het hele land?

 • In principe wel, maar ik probeer zoveel mogelijk te draaien in de buurt van Amsterdam en Utrecht. Dit zijn de steden waar ik woon. Voor optredens verder weg werk ik soms samen met vaste verhuurpartners die de apparatuur voor licht en geluid kunnen plaatsen. Ik heb ook vrienden die graag voor me rijden, zodat ik mijn eigen apparatuur mee kan nemen.

Heb je vaste locaties waar je draait als bruiloft-DJ?

 • In principe kan ik overal draaien, dus ook op plekken waar ik nog nooit gedraaid heb. Er zijn wel een aantal locaties in Amsterdam en Utrecht die mij graag aanbevelen en waar ik dus vaker draai. Dit zijn in Amsterdam Huize Frankendael, De Hortus, Rijk van de Keizer, Haddock, Westerliefde, Veerhuis aan het IJ, The Grand en HLMS. En in Utrecht de Oudaen en de Rechtbank.

Neem je van tevoren contact op met een nieuwe locatie?

 • Jazeker. Dat doe ik meestal in de week voor het feest wanneer ik ergens voor het eerst kom draaien. Dan overleg ik over het tijdstip van de opbouw, de beste ingang om te komen met de auto, de tafel die ik van hen kan gebruiken en ik vraag of er een geluidslimiet is. Ook check ik of de begin- en eindtijd overeenkomen met wat ik met het bruidspaar heb afgesproken.
 • Indien nodig bel ik met de locatie aan het begin van het boekingsproces, om misverstanden te voorkomen over de apparatuur. Voor een bruidspaar dat voor het eerst van hun leven een feest organiseert is het namelijk soms moeilijk in te schatten of de speakers en verlichting van een zaal geschikt zijn voor een goed dansfeest.

OP DE AVOND VAN HET TROUWFEEST ZELF

Hoe laat arriveer je en hoe lang heb je nodig voor de opbouw en afbouw?

 • Als ik met mijn eigen speakers en disco-verlichting draai ben ik ongeveer een uur voor de start van mijn optreden aanwezig. In hooguit 25 minuten heb ik dan opgebouwd en ben ik klaar om te beginnen.
  Als alle apparatuur klaar staat voor gebruik, arriveer ik ongeveer een half uur van tevoren en ben ik in 5 minuten startklaar.
  Na afloop bouw ik in 15 minuten alles weer af.

Wat gebeurt er als je onverhoopt ziek bent?

 • Dan is het natuurlijk mijn verantwoording om een geschikte allround bruiloft-DJ als vervanger te vinden. Dit is sinds 2010 gelukkig maar één keer voorgekomen. Ik had toen een aanval van acute draaiduizeligheid, waardoor ik twee dagen plat op bed moest liggen. Gelukkig kon ik wel bellen en appen met collega dj’s en had ik snel een goede vervanger gevonden voor mijn bruiloft-optreden de volgende dag. Naar aanleiding daarvan heb ik een groepsapp aangemaakt waar nu acht goede allround bruiloft DJ’s in zitten, die ik met één bericht kan polsen. Een paar daarvan zijn geen fulltime DJ, dus eerder beschikbaar.

Welke kleding draag je tijdens je optredens?

 • Ik beschik over meerdere nette overhemden, broeken en schoenen die ik alleen voor optredens gebruik. Driedelig pak met stropdas of vlinderstrik is niet zo mijn stijl.

Gebruik je de microfoon tijdens het draaien?

 • Ik ben geen bruiloft-DJ die de hele avond aan elkaar praat. Het is niet mijn stijl om nummers aan te kondigen of de gasten op te jutten. De belangrijkste uitzondering is bij de openingsdans, die meestal door mij wordt aangekondigd. In overleg met de bar kondig ik ook wel eens de laatste ronde aan. Ook kan ik het (voortijdige) vertrek van het bruidspaar aankondigen plus de bijbehorende laatste plaat.

Hoeveel decibel is het volume tijdens een feestavond?

 • Tijdens de inloop, als er vooral gepraat wordt, staat de muziek meestal rond de 75 á 80 decibel.
  Zodra er gedanst gaat worden, schroef ik het volume op naar rond de 92 decibel. Dat is voor een groep van rond de 100 personen meestal zeer geschikt. Ik meet dat met mijn geluidsmeter vlakbij de boxen. Daar bevinden zich natuurlijk de mensen die willen dansen. Wie wil praten staat verder weg waar het volume lager is.
 • Uiteraard houd ik er rekening mee als een locatie een geluidslimiet heeft. Meestal is dat 90 decibel, maar in een enkel geval is dat slechts 80 decibel. Zelfs dan kun je met 100 mensen een goed dansfeest hebben als je de bassen enigszins naar beneden draait. Dat hangt dus wel een beetje van de muzikale voorkeuren af. Bij nieuwere dance en hiphop zijn de bassen best belangrijk.

Neem je pauzes tijdens het draaien?

 • Nee; ik zal een paar keer naar het toilet moeten tijdens vier á vijf uur draaien, maar dat doe ik tijdens nummers waar ik minimaal drie minuten de tijd heb voordat ik het volgende nummer in moet mixen.
  Ik heb veel ervaring met DJ-sets van langer dan vijf uur, dus ik houd het makkelijk vol.

Wat eet en drink je tijdens een optreden?

 • Het is gebruikelijk dat de bruiloft-DJ, net als de gasten, drinkt van de bar. Ik begin meestal met een koffie verkeerd. Daarna drink ik water, een sapje of ijsthee om uiteindelijk via een alcoholvrij biertje hooguit twee gewone biertjes te drinken.
 • Indien mijn optreden voor 19.00 uur begint, is een diner noodzakelijk. Dit mag ook een personeelsmaaltijd zijn. Tijdens een lange avond draaien is het fijn om af en toe een hapje te nuttigen van de schalen die rondgaan.

BOEKINGSPROCES VOOR EEN TROUWFEEST

Kunnen we op je website zien of je beschikbaar bent op onze trouwdatum?

 • Nee, er is geen kalender die realtime wordt bijgehouden. Als jullie mij een aanvraag sturen met de datum en informatie over het feest, laat ik zo snel mogelijk – maar binnen 24 uur – weten of ik beschikbaar ben. Zo ja, stuur ik direct de offerte mee.

Hoe ziet de timeline er uit voor het boeken van dj Feetback voor onze bruiloft?

• Jullie vragen een vrijblijvende offerte aan, telefonisch (06-28765250) of via de contactpagina.
• Ik mail de offerte binnen 24 uur
• Als de offerte bevalt, kom ik graag een keer naar jullie toe – nog steeds vrijblijvend – voor een kennismakingsgesprek. Als jullie verder weg wonen, kunnen we ook via Zoom of Skype afspreken. We bespreken dan vooral de muziek en de tijdsplanning van de avond, maar ik kan ook tips geven over bijvoorbeeld de openingsdans.
• Na het gesprek houd ik de datum twee weken in optie voor jullie
• Als jullie het jawoord geven (op mijn optie), zet ik de bevestiging op de mail met alle details, zoals de afgesproken prijs, draaitijden, adres van de locatie en de eventuele apparatuur. Ik stuur dan ook een factuur mee voor de aanbetaling plus de algemene voorwaarden. Je ziet het: een bruiloft-DJ boeken is best eenvoudig.
• Twee weken voor het feest sturen jullie mij – als jullie dat willen – een lijstje met ongeveer 20 titels en artiesten die jullie graag willen horen (als houvast voor mijn voorbereiding). We kunnen dan ook de laatste details doornemen
• Jullie of de ceremoniemeesters kunnen mij in de aanloop naar het feest altijd mailen of bellen met vragen

Tenslotte

Ik heb gelukkig van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Dit betekent dat ik van én voor het dj’en leef en elk optreden professioneel voorbereid. Dat begint met het eerste contact per mail of telefoon en loopt door tot en met het feest zelf. Dan heb ik jullie muzikale wensen in het achterhoofd en denk ik bij elk nummer heel goed na of dat het beste nummer is om te draaien op dat specifieke moment. Zo is de 9.8 bij The Perfect Wedding tot stand gekomen en daar ben ik bijzonder trots op.

Ik zie er naar uit samen de muziek voor jullie huwelijksfeest te bespreken!

Back To Top