Ga naar hoofdinhoud
Ervaren allround DJ uit Amsterdam en Utrecht voor bruiloft, verjaardag of personeelsfeest - Muziek op maat voor elk feest!

Sinds mei dit jaar plaats ik op mijn Facebook pagina af en toe een stukje over een nieuwe bruiloft classic. Onlangs ging dat over Leef! van André Hazes Jr. Een opvallende keus misschien, dus daarom plaats ik de tekst hier ook nog maar eens:

Laat ik één ding vooropstellen: uit mijzelf draai ik niet zo gauw Nederlandstalige muziek op een bruiloft, uitzonderingen als Doe Maar en Jeugd van Tegenwoordig daargelaten. In het voorgesprek met het bruidspaar vraag ik daar altijd uitdrukkelijk naar en in drie kwart van de gevallen is daar ook geen behoefte aan. Daarbij maken ze wel vaak een uitzondering voor ‘Hazes later op de avond’. Tegenwoordig kan zijn zoon Junior daaraan toe worden gevoegd. Het nummer Leef! is al twee jaar oud (en haalde als single niet eens de top 40) en vorig jaar werd er misschien twee keer expliciet om gevraagd tijdens een feest. Maar sinds het trouwseizoen eind april echt is begonnen, lijkt er iets aan de hand te zijn met dat nummer. Twee bruidsparen hadden het nummer op de verzoekenlijst staan en toen ik het draaide – in het laatste half uur van de avond – ging het dak er finaal af. Op twee andere feesten vroeg een bezoeker er om, in één geval omdat het nummer op een vrijgezellenfeest was gedraaid. En ook toen ging de zaal helemaal los, met polonaise en al, op een feest waar je dat totaal niet zou verwachten, namelijk met een hoog hiphop/r&b-gehalte.
Daarom is Leef! – ook al is het nummer twee jaar oud – de nieuwe bruiloftclassic van de maand mei. En ik voorspel dat het heel hoog gaat binnenkomen in de top 2000 eind dit jaar.

Bekijk hier de videoclip.

Back To Top